Украинските власти разследват опит за контрабанда на 1,2 млн. долара от

...
Украинските власти разследват опит за контрабанда на 1,2 млн. долара от
Коментари Харесай

Разследват опит за контрабанда в Украйна, замесена е българска фирма

Украинските управляващи проверяват опит за контрабанда на 1,2 млн. долара от банкови сметки на украинска компания. В схемата е забъркана и българска компания. Това излиза наяве от известие в уеб страницата на офиса на генералния прокурор на Украйна. 

По искане на прокурори от Генералната прокуратура съдът е запорирал 1,2 милиона $ в банковите сметки на украинската компания, се споделя още в известието.

Полицията е открила, че по време на военното положение дружеството се е опитало неправомерно да изтегли тези средства по сметка на българска компания, открита в банката на страната. За задачата са сключили мнима договорка за импорт на селскостопанска продукция през морския терминал на Николаев.

Споразумението е подписано през март 2022 г. по време на активни военни дейности в региона на Николаев. И това направи невероятно действителното претоварване на товари в пристанищата на района, което показва фиктивността на това съглашение и опитите за легализиране на средствата, се споделя още в известието. 

Досъдебното следствие се прави от детективи на Бюрото за икономическа сигурност на Украйна. Те прецизират обстоятелствата за заверка на имущество, добито по престъпен метод, укриване на налози и служебна имитация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР